את הסניפים של רשתות המזון אנחנו יכולים לראות ברחובות הראשיים של הערים הגדולות, במרכזי קניות ובאתרים רבים נוספים. בין אם מדובר בפיצה, פלאפל, מאפים, כריכים, אוכל איטלקי, סיני, תאילנדי, ובין אם בבתי קפה וגלידריות, המרחב הציבורי שלנו שופע סניפים של רשתות מזון. רבות מרשתות מזון שאנחנו מכירים, החלו את דרכם כחנויות בודדות שהוקמו על ידי יזמים בעלי חזון. ההצלחה של החנויות הללו, הביאה יזמים נוספים לפנות אל מקימי הרשת בבקשה להקים סניף בזכיינות והשאר היסטוריה. יזמים נוספים הצטרפו, העסק הבודד שכפל את עצמו וכיום, צרכנים בכל הארץ יכולים ליהנות מהתפריט והאווירה המיוחדים שנוצרו באותו סניף ראשוני.

עבור יזמים המעוניינים להקים עסק משלהם בתחום המזון, מדובר בדרך יעילה במיוחד. הם מגיעים להסכם זכיינות עם הנהלת הרשת, מקימים סניף בבעלותם המלאה ונהנים מהגב המקצועי, התפעולי והשיווקי של רשת גדולה ופעילה. הנהלת הרשת מעניקה לזכיינים לא רק את הזכות להשתמש בשם הרת ובמוניטין שלה, אלא גם בתפריטים הייחודיים, בחומרי הגלם ובשיטות העבודה שנצברו במהלך פעילותם של הסניפים הקיימים. עבור כל אלה, מתחייבים היזמים המעוניינים להפוך לזכיינים, לעבור תקופת הכשרה באחד מסניפי הרשת, לשלם דמי זכיינות חד פעמיים ולשלם מדי חודש תמלוגים אשר גובהם נקבע על פי מחזור המכירות וכן להשתתף בעלות הפרסום של הרשת.

בנוסף כולל הסכם הזכיינות סעיפים הנוגעים לרכישת ציוד, חומרים מתכלים, מדים לעובדים ועוד, סעיפים הנוגעים לערבויות והתחייבויות וסעיפים נוספים, אשר על מנת להבין את ההשלכות העתידיות שלהם, יש צורך בהבנה מעמיקה של תחום זכיינות המזון. משרד הבוטיק של עורך הדין גיא קולן, מהמומחים המשפטיים המובילים בישראל בתחום זכיינות מזון, יעניק לכם ליווי ותמיכה משפטית מקצועית, שיאפשרו לכם להגיע להסכם משתלם והוגן עם כל אחת מרשתות המזון הפועלות בישראל.